Vídeos i Films a Quermançó
Inici CAT Història Llegendes Dalí Imatges Premsa Agenda Soports Guardons Links Contacte
   Exposició
   Pintures


26-07-2007, a l’Espai d’Art del Celler Espelt de Vilajuïga, va començar una història plàstica amb el tema El Castell de Quermançó. Aquesta idea artística fou impulsada per L’Associació d’Amics del Castell de Quermançó i va tenir el fí de festa l'1 de setembre al Castell de Sant Ferran de Figueres, amb més de 300 invitats. El Castell de Quermançó fou la font d'inspiració per a 30 artistes que van plasmar, cadascú amb la seva tècnica i estil, la seva visió del castell de Vilajuïga.
VIDEO: Pel camins dels caballers

VIDEO: Pintant Quermançó

11/12-07-2009 II Marathó de Pintura Ràpida a Quermançó i el Castell de Sant Ferran.
Mural elaborat per David Faucies, Agell Sastre i Jaume Simón.
VIDEO: Mural de Quermançó   Bressol
   Trobadors2008 L’Associació d'Amics del Castell de Quermançó i del Comtat d’Empúries crean el documental QUERMANÇÓ "BRESSOL DE TROBADORS" elaborat en homenatge a Carles Fages de Climent, produït per ells mateixos i dirigit per Josep Puig Badosa.   l'Arxiu del
   Comptat

Any 2009 Es conmemora el 980 aniversari del trasllat al 1029 de l'Arxiu del Comptat d'Empuries al Castell de Quermançó. A més, per celebrar-ho s'edita "El Llibre d'Or de Quermançó", una obra única amb escriptura medieval que inclou referències històriques i obres de diferents artistes de la comarca.

VIDEO: Llibre d'Or 980 Aniversai
   Simonet
   terror dels
   francesos


L'Associació d'Amics del Castell de Quermançó i el Comtat d'Empúries impulsa i crea el documental que preten donar a conèixer la vida d'un personatge que va ser clau durant la Guerra de la Independència, Joan Rimbau i Trull (1783-1854), conegut amb el sobrenom de "Simonet, el terror dels francesos".

VIDEO: Simonet el terror dels francesos   La
   Rovirada

03-09-2011 A Figueres es commemora el bicentenari de la Rovirada amb l’estrena d’un documental i un curtmetratge centrats en aquest capítol de la Guerra del Francès. Per fer-ho possible, tropes franceses, espanyoles, sometents i miquelets assalten literalment el Teatre Municipal el Jardí, el 9 d’octubre per a l’estrena de dos productes audiovisuals: el curtmetratge “La Rovirada 1811 – la clau de la victòria” i el documental històric “La Rovirada 1811 – la sorpresa de Figueres”. Dues produccions organitzades pels Amics de Quermançó i del Comtat d’Empúries. La direcció ha anat a càrrec de Jaume Simón i Josep Puig, mentre que el guió és obra de Marie Gournay i Agustí Vehí.

ENLLÀÇ: larovirada1811.blogspot
VIDEO: La Rovirada (Jaume Simón)

   1212
   L'any de
   la Croada

Durant la primavera de 1212 croats de tota Europa a les ordres de templers i bisbes es dirigien a Toledo, des d’on marxaria el gran exèrcit que guanyaria els àrabs a la batalla de les Navas de Tolosa el 16 de juliol. El rei Pere I, amic del rei Alfons, va ser el primer d’arribar amb tres mil cavallers amb els seus corresponents peons.

Aquesta pel·lícula mostra l’origen de la convocatòria i es centra en aspectes del reclutament i en la preparació del nobles de l’Empordà i els cavallers templers i en la incidència que va tenir entre els joves que haurien de servir a la batalla i en les seves famílies, així com en els artesans que haurien de preparar material bèl·lic a marxes forçades. Tot plegat en l’escenari de la comarca més oriental de Catalunya. (Josep Torrent)

ENLLÀÇ: blog 1212 La Croada


   Vols sobre
   Quermançó
Vol amb avioneta sobre Quermançó.
VIDEO: vista aeria de Quermançó

L'any 2012 es fan les primeres proves experimentals del nou projecte 2013, dels Amics del Castell de Quermançó de Vilajuïga i Comtat d'Empúries per obtenir imatges aèries del castell. El primer vol a Quermançó es fa amb un Quadricopter Ar. Drone 2.0 Parrot, que incorpora una càmera HD 1280.
VIDEO: sobrevol de Quermançó amb un dron